måndag 9 januari 2012

tentaplugg

vi kör på (jag alltså - och mina kursare såklart). Imorgon är det först föreläsning och sedan blir det hemtenta för fullt.

skummade en halv UNRISD-rapport i schäslongen igår. Satt mest och störde Pelle som satt vid köksbordet och försökte tentaplugga.

Storasyster har haft mycket nattskräck den senaste tiden. Det har annars varit så sällan att vi tänkt att det nog var färdigt med det där. Men heldagar på fritids utan skola har nog varit intensivt. Mycket lek och inga naturliga pauser. En gissning!

Annars börjar vi ha stora barn här. Jag har glömt att skriva att lillasyster numera är 5 år. Hennes födelsedag försvinner i allt jul- och nyårsfirande. Hon är stor. Kort forfarande, men hon växer så det knakar. Får plocka bort massor av för små kläder. Hon pratar bättre och bättre. Fler och fler T och S hamnar på rätt ställe och HÖRS. Hon är medveten på ett helt nytt sätt :-). Det känns konstigt att tänka på att storasyster var så här gammal (som lillasyster är nu), när hon kom till oss. Det var ett helt annat sorts barn. Ojoj, vilken resa storasyster har gjort. Så otrygg hon var. En helt annan tjej idag.

Nej, nu får det bli lite plugg. Amnå idag! "Jourhavande medborgare". Låter det spännande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar